Sjukhus

1: Sektionen för medicinsk teknik och röntgen arbetar med service och support av medicinteknisk röntgenutrustning på Karolinska Universitetssjukhuset.

EDU AB är väldigt bra. De är hjälpsamma, professionella och levererar det de ska på avtalad tid. Vi har ett tätt samarbete. De hjälper oss med att ta fram arbetsstationer och monitorer till vår granskning av röntgenbilder, med grafikkort och drivrutiner till dessa och de ger oss löpande info och konsultation om ny utrustning.

Det bästa med EDU AB är att de är väldigt pålitliga, de leverar rätt sak på avtalad tid och de är lätta att nå om man vill diskutera något.

Roger Jonsson, Karolinska universitetssjukhuset

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

2.Medicinsk Röntgen är en av landets största privata vårdgivare av bilddiagnostik – med mottagningar i Stockholm, Malmö och Västerås.

-Vi köper utrustning för granskning av röntgen och andra former av bild- och funktionsdiagnostik från EDU AB och har samarbetat med dem i ungefär 8 år. När vi beställer varor från dem går det väldigt fort. De levererar och anpassar allt efter våra behov och krav, hårdvaran är CE märkt eftersom den räknas som medicinsk utrustning. Vi behöver inte lägga ner mycket jobb på maskinerna när de kommer till respektive avdelning, de är i stort sett färdiginstallerade. Den personliga kontakten är väldigt viktig,

EDU AB vet vad vi pratar om och vad vi jobbar med och de förstår när det är brådskande. Det är aldrig några problem att ringa och få support och det går fort att få saker fixade, fast de inte är så många. Tekniskt sett är de väldigt kunniga och i vårt utvecklingsarbete kan vi bolla idéer om förändringar på hårdvaran med dem och om vi vill testa en ny hårdvara vet vi att EDU AB testar så de följer CE kraven. Vi använder dem också för hjälp på plats i Malmö där vi inte har någon IT-personal.

Henrik Håkansson, systemförvaltare Medicinsk Röntgen AB

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

3. Röntgen Region Öst har Hässleholm, Kristiandstad, Ystad och Trelleborg som upptagningsområde.

Vi har samarbetat med EDU AB i mer än tio år. De är väldigt duktiga på det de gör, det är hög kvalitet på allt de levererar och deras utrustningar är så bra att de håller i många år. Innan något skickas till oss testas det med exakt rätt drivrutiner och med de medicinska program som vi ska använda. Det är väldigt viktigt för mig. EDU AB kan också rycka ut och göra samma installationer som jag kan och jag känner att jag alltid
har stöd av dem.

Det är en stor trygghet för mig att veta att sakerna fungerar helt enkelt och det hade varit min förhoppning att alla leverantörer inom den medicinska världen hade varit lika nogranna som EDU AB, det hade underlättat mitt arbete mycket.

Jonas Jacobsson, Röntgen region öst

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

INDUSTRI:

4. Sveriges stärkelseproducenter är en förening som ägs av sveriges potatisbönder. I sina fabriker förädlar de potatis till stärkelse, det som i butikerna kallas potatismjöl.

Det går oförskämt bra att arbeta med EDU AB. De har ett väldigt brett kunnande och en hög kompetens. De är väldigt noga med kvaliteten på allt och de är ärliga, försöker inte sälja på en saker som man inte behöver. I vår produktion använder vi många tekniska maskiner som högprestandaservrar, skärmar och datorer.

Vi säger åt EDU AB vad maskinerna ska klara och de sätter ihop utrustningarna åt oss så de fungerar från början. Det är väldigt smidigt. Vi arbetar tätt ihop och jag har en bra personlig kontakt med alla som arbetar där. Supporten är också kanon.  Jag rekommenderar dem ofta. Vi har fyra fabriker i Sverige och är delägare i en i Tjeckien också och EDU AB har levererat utrustningar till alla fabrikerna.
Mattias Åkesson, Sveriges stärkelseproducenter

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

FÖRSÄLJNING OCH SERVICE:

5. Bilcity Kristianstad är ett bilföretag med 35 anställda som arbetar med fem olika bilmärken. Företaget säljer nya och begagnade bilar, reservdelar och tillbehör. På Bilcity finns också verkstad och hyrbilsverksamhet.

–I och med att EDU är ett litet företag är de smidiga och ställer alltid upp. Vi har samarbetat med dem sedan mitten av nittiotalet och har en väldigt bra relation till dem. De har bra priser, löser alla mina problem och leveranserna fungerar bra. Mestadels brukar jag köpa hårdvara därifrån och jag får en del hjälp med mjukvara, när det inte handlar om våra egna affärssystem.

–Jag är helnöjd med EDU. Det fungerar jättebra och det är trevliga killar att arbeta med.
Lennart Andersson IT, www.bilcitykristianstad.se